Saratele cu untura

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 22 Ian 2016 | 15737 vizualizari

 

Am facut o portie de saratele care s-a dovedit a fi insuficienta, asa ca va trebui sa le repet cat de curand. Sunt excelente de rontait oricand si oriunde!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 lgt sare
  • 400 g untura
  • 2 oua
  • 50 g drojdie
  • 100 ml apa minerala
  • 2-3 lg smantana
  • 1 ou pt uns
  • 200 g cascaval Delaco DeFamilie
  • chimen macinat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu untura:

Intr-un vas se pune faina, cele 2 lgt de sare si untura. Drojdia se dizolva in apa minerala cu putin zahar si un pic de faina. Se toarna apoi peste faina, la fel si ouale batute bine. Se amesteca toate ingredientele si spre final se adauga smantana. Se framanta aluatul pana devine omogen, elastic si care se poate intinde. Se imparte in doua.

Se ia o parte si se intinde pe masa de lucru intr-o foaie cu grosimea de 3-4 mm. Se unge deasupra cu oul batut bine cu putina sare, se rade deasupra cascaval, se presara chimen macinat apoi se taie in formele dorite. Eu le-am taiat betigase. La fel se procedeaza si cu restul aluatului.

Se aseaza in tava si se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 minute, pana se rumenesc frumos deasupra. 

Se servesc cu mare placere atat la scoala sau la serviciu, dar mai ales in fata televizorului. :)))

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca preferati, puteti presara deasupra seminte de chimen.

2

Din cantitatea data mi-au iesit 5 tavi de aragaz.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu untura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Panacris 1

23.01.2016, 18:39

Super buneeeee! Și la Benga, cred că ar prinde tare bineee!

Gicuta 1

25.01.2016, 08:52

Imi plac tare mult!

mihaelar63 1

27.01.2016, 23:21

Berea mai lipseste )

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Saratele fragede cu untura si lapte